16 mm staal

Sneeuwkettingen zijn een musthave wanneer je op wintersport gaat. In de meeste landen zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht (lees hier alles over de regelgeving). Dit wordt gedaan om de veiligheid van jou en je medereizigers te waarborgen.

Door het gebruik van sneeuwkettingen heb je extra grip en dus ook meer veiligheid op de weg. Vaak zijn in de wintersportgebieden de grote wegen wel begaanbaar gemaakt. Maar wanneer je bijvoorbeeld naar jouw huisje of chalet rijdt, kan het voorkomen dat de wegen behoorlijk onbegaanbaar zijn. In dit geval zijn sneeuwkettingen de uitkomst, door de stalen sneeuwkettingen heeft jouw auto meer grip en kunnen de meeste wegen gewoon gebruiken. De sneeuwkettingen worden geleverd in een set van twee stuks.

De sneeuwkettingen die wij leveren zijn eenvoudig te plaatsen, dit is zeer handig wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent en er komt een sneeuwbui aan. De wegen worden moeilijk berijdbaar en helemaal wanneer je berg op en af moet, kan dit een behoorlijk spannend autorit worden. Hetzelfde geld voor ijzel dit kan de weg van het een op het andere moment zeer glad maken. Door sneeuwkettingen bij je te hebben, maakt dit niet uit en kan je de sneeuwkettingen plaatsen en kunnen jij en jouw medepassagiers veilig naar de bestemming rijden.

Auto’s met 4x4 aandrijving

Heb je een auto met vierwielaandrijving? Dan raden wij je aan om een 2 sets sneeuwkettingen te bestellen. Omdat alle wielen aangedreven zijn, kunnen ook alle wielen gaan spinnen. Dus wanneer je een berg op rijdt moeten de sneeuwkettingen om de achterwielen geplaats worden. Wanneer je een berg afrijdt moeten de sneeuwkettingen aan de voorkant gemonteerd worden. Wanneer je dus een dubbele set besteld, is dit probleem opgelost en hoef je niet te wisselen.

Handige extra’s

Sneeuwkettingen zijn zoals hierboven aangegeven essentieel om bij je te hebben tijdens de wintersport. Maar wij hebben voor jou ook nog een aantal producten geselecteerd die de wintersport beleving nog mooier kunnen maken.  Bekijk hier onze handige extra’s.

Sneeuwschep

De sneeuwschep hebben wij in ons assortiment opgenomen omdat, vaak wanneer sneeuwkettingen aan de kant van de weg aangebracht moeten worden, hier nogal eens veel sneeuw ligt. Het is dan handig wanneer je dit eenvoudig aan de kant kan scheppen. De sneeuwschep is inschuifbaar en de lengte is verstelbaar van 38 tot 57 centimeter. De schuifbreedte van de sneeuwschep is 23 centimeter. De totale lengte van de sneeuwschep is 93 centimeter en is dus ideaal voor onderweg, want de sneeuwschep kan eenvoudig opgeborgen worden.Bekijk hier de sneeuwschep

Protecton Winterpakket 5-Delig

5-delige winterpakket ideaal om bij je te hebben in de auto. Dit winterpakket bevat een ruitontdooier (500ml), ruitenantivries -65 (250ml), slotontdooier, ijskrabber en een anticondensdoek. Door het gebruik van deze artikelen krijg je na een hevige nacht je auto eenvoudig weer aan de praat.Bekijk hier het winterpakket.

Vragen over sneeuwkettingen?

Heb je vragen over deze, of een van de andere sneeuwkettingen? Neem dan gerust contact met ons op. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur op 088-123 03 45. Ook zijn wij bereikbaar via de mail: Info@klikenbestel.nl