4x4 set

Sneeuwkettingen om de wielen van uw auto verhogen de grip en dus ook uw veiligheid. Er bestaan veel verschillende modellen auto’s, maar deze auto’s hebben ook allemaal verschillende soorten wielen. Door het grote aanbod verschillende auto’s en wielen, zijn er vanzelfsprekend ook meerdere soorten sneeuwkettingen. De sneeuwkettingen in ons assortiment worden geleverd in een set van 2 stuks. 

4x4 aandrijving

Wanneer u in het bezit bent van een auto met vierwielaandrijving, is het aan te raden om twee sets sneeuwkettingen aanschaffen.  Doordat alle wielen zijn aangedreven, kunnen ook alle wielen gaan spinnen op een zeer gladde ondergrond. Dit zou beteken dat wanneer u een berg oprijdt dat de sneeuwkettingen aan de achterkant van de auto gemonteerd moeten worden. Maar wanneer u de berg afrijdt moeten de sneeuwkettingen, weer aan de voorkant worden gemonteerd. Daarom raden wij aan, om auto’s die vierwielaandrijving hebben sneeuwkettingen om alle wielen te monteren. Zo voorkomt u een hoop monteer werk en kan u in een stuk door rijden.  

Sneeuwkettingen voor alle auto’s en alle landen?

Om de meeste auto’s kunnen sneeuwkettingen worden geplaatst, maar het is belangrijk dat u altijd in het handleiding boekje kijkt of uw auto hier geschikt voor is. Bij sommige auto’s is dit niet het geval, omdat er te weinig ruimte om de wielen heen zit. Wanneer u dan toch sneeuwkettingen plaats kunnen er remleidingen of wielen beschadigt raken.

In de meeste wintersport landen gelden regels voor het gebruikt van winterbanden of sneeuwkettingen. Het is belangrijk om te weten wat de regels zijn in het land waar u naar toe gaat. Daarom hebben wij de regels per landen toegelicht. Bekijk dit hier.

Handige extra’s

Wintersport wordt vaak gedaan op plaatsen waar de kou en vorst behoorlijk aanwezig zijn. Vorst kan meerdere problemen aan uw auto veroorzaken, zoals bevroren ramen, vastgevroren sloten of grote hoeveelheden sneeuw die het pad/weg onbegaanbaar maken. Daarom hebben wij verschillende artikelen in onze collectie die deze problemen oplossen. Bekijk het volledige aanbod reis accessoires.

Vragen over sneeuwkettingen

Heeft u vragen over deze, of een van de andere sneeuwkettingen? Neem dan gerust contact met ons op. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 17:00 op 088-123 03 45. Ook zijn wij bereikbaar via de mail: Info@klikenbestel.nl